Priboj .net

Upoznajte Pribojsku Banju

Pribojska BanjaNedaleko od Priboja, na oko 5km, nalazi se Pribojska Banja, ponata po lekovitosti termomineralnih izvora još iz rimskog doba. Pribojska Banja se nalazi u živopisnoj i predivnoj zelenoj dolini reke Lim, a u blizini ove banje nalaze se i atraktivne i poznate planine Zlatibor i Zlatar, zatim i Potpećko i Radojinsko jezero. Lokacija i položaj banje: Pribojska Banja se nalazi 320 km jugozapadno od Beograda.

Šta se leči u Pribojskoj Banji i koje su prevencije bolesti?

U Pribojskoj Banji se reči hronično zapaljenje zglobova i mišića reumatičnog porekla, neuralgije, zapaljenja perifernih nerava, polineurite, ginekološke bolesti, posledice ozleda kostiju i mišića, rekovalescentna stanja, kožna oboljenja - ubrzava zarastenje rana, opadanje krasta i zarastanje promena na koži nastalih kao promena i oslabljene periferne cirkulacije. Funkcionalna oboljenja digestivnog trakta i hepatobilijarnog sistema (nadimanje, otežano varenje), stanja posle hirurških intervencija na ovim sistemima, smanjena pH vrednost i niska mineralizacija su preporuka kod svih mikrokalkuloznih stanja urinarnog i bilijarnog trakta. Banja ima viže lekovitih termomineralnih izvora. Jači izvor daje 70 l/s vode temperature 37 °C

Šta vredi posetiti u Pribojskoj Banji?

Najpoznatiji spomenik ovog kraja je manastir Mileševa iz XIV veka... Banja sadrži i brojne sportsko-rekreativne centre. Idealno mesto za lov, ribolov kao i za sportove na vodi.

Posetite centar za rehabilitaciju "Pribojska Banja"

 

Ostali partneri sajta: Nokia mobilni telefoni, Bubnjevi, Kalendar,